Re: Цени в САЩ в сравнение с БГ
#3271628 - 30.04.2015 07:03
Отговори
Цитирай
Цитат: Сега вече разбрах защо $50 за такси за теб са много
Ти пък какво такси си сънувал като дори не сме говорили за никакво такси...? А, може би говориш за $100 за всяко излизане за да можеш спокойно да пийнеш? Ами да, мночко са за повечето хора.
Цитат: Итиваме на 70к годишен доход, който има елементарен резерв, а без резерва слизаме на 60к. Т.е. това е санитарния минимум с който тричленно семейство може просто да съществува тук в Чикаго. Ако двамата работят това прави по $15 на час. С тези пари обаче просто ще съществуват и само ще казват, че живеят в Америка.
Слушай, Рексе, твоите лакардии може да ги раздуваш на хората в България, но не на мен. Погледни си median household income за Чикаго! Хайде да речем, че тази година е с 2-3 хиляди повече и да го закръглим на 50. Това значи, че половината домакинства живеят дори с по-малко от това и не са измрели. Според теб излиза, че в нашата чудесна страна и в още по-чудесното Чикаго, над половината от населението "съществува".
Имат точно 5 zip codes с median household income над 60К. Хайде, няма да слизам чак то гетата, но преброй колко са с 30-40К. Далеч съм от мисълта че това е идеално, но такава е реалността. Ти хем им разправяш колко е чудно тук, хем им показваш цифри, за които болшинството от хората не могат и да мечтаят като дойдат. Е, в Чикаго ако всички ги хвърлите на камионите да карат денонощно полузаспали и да ни трепят по пътищата, не навсякъде я има тази възможност за нискоквалифициран, но добре платен труд.
А нещата които на мен не ми харесват са най-малко свързани с парите.