Re: Сравнения или колко съм добре в България
#3342354 - 05.03.2016 20:48
Отговори
Цитирай
Винаги ме е дразнело,че емиграцията се е свързвала с предателство на хора,отишли някъде за повече пари. Аз съм В България,но за да съм в този форум,явно не искам да съм тук Нашето семейство живее добре,даже много добре тук,ама финансово,а то никак не е достатъчно. Аз работя като учител и университетски преподавател и пари не изкарвам Моя мъж е човека с парите,трепе се по цял ден,няма събота,няма неделя,няма празник.Така е тук. Аз,обаче,съм по цял ден с деца,малки и вече пораснали и виждам деградацията у мнозина,а те не са виновни,такива са им и родителите.Масата. Разбира се,че се дразня като се обижда България и българите,ама то ако нещо е чудесно,ще го обиждат ли? Болна тема ми е образованието,то се скапа вече в България,а знам че то като се скапе,скапва се и държавата. Не искам да съм тук,дай Боже да не съм дълго. Хората от зората на човечеството са пътували в търсене на по-добро място за живеене.Не виждам нищо лошо в това.Това,че е отидеш в друга държава,за да търсиш по-добра реализация за себе си или по-добро училище за децата си,не те прави предател.Не си предател ако плачеш на химна и се наричаш гордо българин в Америка,но в същото време живееш като американец. В крайна сметка смятам,че където живееш,трябва да си напълно интегриран. Предател си ако си роден Иван,ама в Америка се прекръстиш на Джон и се правиш,че не си чувал за България Аз като родител ще направя всичко възможно за децата си,да са другаде.Това същото правят и моите родители,не ме връзват с чувство за вина и с въпроси кой ще се погрижи за тях като остареят,а ми казват: Върви,детето ми,спасявай се! България като родина си я взимаш и си тръгваш,щото тя ти е в сърцето.Държавата България е просто територия и тежко на този,който си съсипва живота само в името на едно парче земя.