Re: Сравнения или колко съм добре в България
#3344732 - 20.03.2016 11:31
Отговори
Цитирай
Цитат:
Цитат: ... Предател си ако си роден Иван,ама в Америка се прекръстиш на Джон и се правиш,че не си чувал за България ...
Това е по-скоро срам или пък неуважение към родителите.
Един приятел на скоро се опусна - бил съм "избягал". Така се изрази, че все едно съм направил нещо лошо и като съм отишъл в друга държава - едва ли не, съм причината за всички лоши неща в БГ.
И какво си предал, не ми става ясно, ако си сменил името си...(всеки има право да реши, как иска да се нарича, а и също как и къде да живее ), а за израза "избягал" дори няма да коментирам. Едва ли бих нарекла предател човек, който си е сменил името. Може да е направено от напълно практични причини. Въобще в България се раздават много лесно такива определения, всеки се превъзнася за съдник, че и считат че имат право да го правят.
Аз лично, не съм превърженик на сменяне на имена ( въпреки че неведнъж ми е идвало до гуша с моето трудно име за произнасяне) не съм се замисляла никога да го сменя обаче и не от патриотична гледна точка (в никакъв случай), по-скоро го приемам като уважение лично към мен да се научат да го произнасят правилно. и държа на това.
-------------------- Човекът е човек, когато е на път!!!
----------------------