Re: Зелена карта след подадена петиция I-130 - част 3
#3370414 - 05.10.2016 12:57
Отговори
Цитирай
Здравейте, преди около година търсих отговори на въпроси, а сега е мой ред да споделя своя опит. Малко предисловия - През 2003г сестра ми подаде петиция за имигрантска виза за мен.Докато чакам отговор по петицията сключих брак и родих две деца. Сега по същество - Август 2015г получих писмо от NVC с инструкции какви документи да подготвям. Започнах да превеждам необходимите документи, а през това време сестра ми попълни Affidavit of Support form за мен и семейството ми и подготви необходимите документи от нейна страна. След като имах преведени моите документи (Актове за раждане, брачно свидетелство, свидетелства за съдимост, дипломи, документ от Общината за семейно положение) ги изпратих на сестра ми и заедно с нейните документи тя ги изпрати на NVC. Попълних DS-260 където добавих, че ще бъда придружавана от семейството си и платих таксата ($325). Февруари 2016г получих писмо от NVC, че са получили всичко необходимо и сега трябва да платя такси за съпруга ми и децата (3 такси по $325) и да попълня DS-260 за всеки един от тях. Аз платих таксите март 2016г. После започна едно дълго чакане. Сестра ми няколко пъти звъня да попита какво става, но всеки път имаха някакъв срок, който ни казваха да чакаме. Август 2016г получихме писмо с насрочено интервю за септември 2016г. Дата,която те ни бяха посочили не ни устройваше,тъй като имахме ангажимент по това време. Писах до посолството с молба да я изместим. Нямаше никакъв проблем и я изместихме за след една седмица. Септември 2016г подготвихме медицинските във ВИТА и на 21 септември бяхме на интервю. Всичко мина както е описвано в други теми. Аз бях забравила оригинала на брачното свидетелство и се наложи да го изпратя по пощата. Днес ми донесоха запечатаните пликове и паспортите. Сега вече ми предстоят други приготовления. Надявам се да съм била полезна. Успех на всички, които са поели по този път.