violin
старо куче

От: San Jose, CA
|
Re: Amazon Prime
#3389150 - 09.02.2017 05:51
|
|
|
Цитат:

...хареса ли ти, не ти ли, как се устрои, работа, колеги, туй онуй ?! Прости любопитството ми, ама ми е интересно
Ами на този етап - не ми харесва много. Ама ще видим, може още да не съм свикнал. Хранителните магазини са малки и няма избор на стоки - което е странно, защото има голямо разнообразие от хора. За сега съм посетил само няколко Safeway-а и Lucky - но не стават магазините в тая ерия. Моловете са претъпкани с хора и е доста досадно преживяване, не искам да си представя по коледа. Трафика е ок, взех квартира така, че да не попадам в задръствания - 10-12 мин стигам до работа. Хората карат по-бързо, при скорост 65 си пердашат с 75-80. Което е добре - аз обичам да карам бързо Услугите в магазините и ресторантите са по-зле. Харесва ми тоя магазин Fry's, ама е малко смешно с някой неща които продават - козметика, всичко по левче, храна?! И тук има монопол на интернет доставчиците и положението е даже по-зле от Бъфало. Ограничен трафик на 1ТБ на месец и всевъзможни такси за неща които би трябвало да са безплатни. Взех квартира в North San Jose, което е близо до Milpitas. Обаче твърде късно разбрах, че в това градче Milpitas има завод за преработка на отпадъци и се разнася една воня, такава дето никога не съм усещал в градски условия. Хубавото е, че много рядко достига San Jose, но като се прибирам по магистралата е малко чудо - не знам как хора купуват къщи за милиони да жиеят в тая воня. Не е спирало да вали от както съм дошъл - може би спря за 1 ден - но това не ми пречи. Колегите на работа - не знам още - но другувам повече с мексиканците. На работа съм 50:50 дали ми харесва или не. Доста хора са контрактори през някакви фирми и сега са в паника Тръмп да не ги прецакал с H1B визите.
Имам чувстовото, че всичко върви на опъки за сега и все някакви проблеми имам с абсолютно всичко и съм леко депресиран - но това е дълга тема. Няма да е интересно ако всичко е розово 
Иначе карам колата из долината и само чета имената на фирмите и във всяка една бих работил с огромно удоволствие
|
|