ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Политика » Македония

Негатор
Античен вагабонтин
***

Регистриран на: 14.08.2011
Мнения: 23965
Името, името и пак името!
    #3437167 - 14.05.2018 01:31

Менувајќи го името на државата, особено ако тоа, на крајот, сепак, биде варијантата разбирлива за светот, Нова Македонија (New Macedonia) прави дистинкција како во територијална, уште повеќе, во историска смисла, нешто што е од примарна важност за Грција, но, како што набргу ќе дознаеме, и за Бугарија.

Имено, без оглед на фактот што со Грција имаме спор околу далечната, а со Бугарија околу поблиската историја, временската линија која што ќе се повлече со името Нова Македонија, ги олеснува разговорите кои не очекуваат со Софија. Второто име, Горна Македонија, може набргу да стане извор на натпревар за територија и за историја, помеѓу македонскиот и грчкиот национализам.

И, на крајот, фактот дека новото име ќе биде и за домашна употреба, ќе ги ослободи идните генерации од митот на поделената татковина, изворот на конфликти со соседните нации, но и со нациите со кои го споделуваме животот во заедничката мултиетничка држава…

http://www.libertas.mk/sepak-kompromis/

Много разумна статия на проф. Малевски, но работата май отиде към "Горна" или "Северна"?!

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!     Уведоми модератора

Тема Автор Публикувано
* Името, името и пак името! Негатор 14.05.2018 01:31
. * * Re: Името, името и пак името! GG-BG   14.05.2018 12:30
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   14.05.2018 13:10
. * * Re: Името, името и пак името! admiralМодератор   14.05.2018 13:26
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   14.05.2018 13:37
. * * Re: Името, името и пак името! admiralМодератор   14.05.2018 13:40
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   14.05.2018 13:45
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   14.05.2018 13:50
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   14.05.2018 14:03
. * * Re: Името, името и пак името! admiralМодератор   14.05.2018 14:19
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   14.05.2018 18:26
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   18.05.2018 22:18
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   18.05.2018 23:05
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   18.05.2018 23:33
. * * Re: Името, името и пак името! Ооо ...   18.05.2018 23:55
. * * Re: Името, името и пак името! Tanya.   20.05.2018 15:13
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   21.05.2018 00:17
. * * Re: Името, името и пак името! Ооо ...   21.05.2018 02:13
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   21.05.2018 09:37
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   21.05.2018 12:39
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   21.05.2018 13:09
. * * Re: Името, името и пак името! Елби   21.05.2018 16:22
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   21.05.2018 16:41
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   21.05.2018 18:15
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   21.05.2018 20:26
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   21.05.2018 20:18
. * * Re: Името, името и пак името! Елби   21.05.2018 20:46
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   21.05.2018 21:06
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   21.05.2018 21:25
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   21.05.2018 21:58
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   21.05.2018 22:29
. * * Re: Името, името и пак името! потребител   22.05.2018 02:54
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   22.05.2018 09:43
. * * Re: Името, името и пак името! Елби   22.05.2018 10:19
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   22.05.2018 11:00
. * * Re: Името, името и пак името! Tanya.   22.05.2018 17:20
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   23.05.2018 00:06
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   23.05.2018 03:10
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   23.05.2018 05:23
. * * Re: Името, името и пак името! admiralМодератор   23.05.2018 12:58
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   23.05.2018 14:47
. * * Re: Името, името и пак името! admiralМодератор   23.05.2018 15:41
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   23.05.2018 16:08
. * * Re: Името, името и пак името! Елби   23.05.2018 14:02
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   23.05.2018 14:51
. * * Re: Името, името и пак името! Simulant   23.05.2018 20:46
. * * Re: Името, името и пак името! Елби   24.05.2018 16:20
. * * Re: Името, името и пак името! mk_e_bg   24.05.2018 16:21
. * * Re: Името, името и пак името! Tanya.   24.05.2018 16:26
. * * Re: Името, името и пак името! mk_e_bg   24.05.2018 17:05
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   24.05.2018 20:18
. * * Re: Името, името и пак името! Tanya.   24.05.2018 21:11
. * * Re: Името, името и пак името! хан Ацо   25.05.2018 11:41
. * * Re: Името, името и пак името! Елби   25.05.2018 12:40
. * * Re: Името, името и пак името! admiralМодератор   25.05.2018 12:58
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   25.05.2018 19:37
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   25.05.2018 19:51
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   25.05.2018 19:59
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   25.05.2018 20:46
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   25.05.2018 22:59
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   25.05.2018 23:28
. * * Re: Името, името и пак името! Tanya.   26.05.2018 00:05
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   26.05.2018 07:54
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   26.05.2018 14:25
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   26.05.2018 17:53
. * * Re: Името, името и пак името! Балканец   27.05.2018 00:12
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   27.05.2018 11:25
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   27.05.2018 14:41
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   27.05.2018 16:47
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   29.05.2018 22:56
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   30.05.2018 00:41
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   30.05.2018 01:24
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   30.05.2018 09:53
. * * Re: Името, името и пак името! Ооо ...   30.05.2018 12:55
. * * Re: Името, името и пак името! Балканец   01.06.2018 20:16
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   01.06.2018 20:40
. * * Re: Името, името и пак името! Tanya.   01.06.2018 21:19
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   02.06.2018 09:47
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   02.06.2018 22:22
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   02.06.2018 22:30
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   02.06.2018 23:30
. * * Re: Името, името и пак името! admiralМодератор   02.06.2018 23:36
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   02.06.2018 23:44
. * * Re: Името, името и пак името! admiralМодератор   03.06.2018 00:05
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   03.06.2018 01:14
. * * Re: Името, името и пак името! Simulant   03.06.2018 11:41
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   03.06.2018 12:45
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   03.06.2018 13:32
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   03.06.2018 13:28
. * * Re: Името, името и пак името! admiralМодератор   04.06.2018 10:19
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   04.06.2018 07:31
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   04.06.2018 07:33
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   04.06.2018 07:39
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   04.06.2018 09:17
. * * Re: Името, името и пак името! nereza   08.06.2018 00:42
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   08.06.2018 17:08
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   14.06.2018 12:15
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   14.06.2018 12:38
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   14.06.2018 15:15
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   14.06.2018 15:16
. * * Re: Името, името и пак името! nereza   14.06.2018 20:25
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   14.06.2018 20:49
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   14.06.2018 22:26
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   14.06.2018 22:41
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   14.06.2018 22:44
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   14.06.2018 22:49
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   14.06.2018 22:56
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   14.06.2018 23:13
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   14.06.2018 23:20
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   14.06.2018 23:32
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   14.06.2018 23:34
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   14.06.2018 23:35
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   14.06.2018 23:42
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   14.06.2018 23:44
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   14.06.2018 23:48
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   14.06.2018 23:50
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   15.06.2018 00:20
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   15.06.2018 00:24
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   15.06.2018 01:09
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   15.06.2018 03:49
. * * Re: Името, името и пак името! Пиринец   15.06.2018 10:07
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   15.06.2018 10:31
. * * Re: Името, името и пак името! Пиринец   15.06.2018 10:39
. * * Re: Името, името и пак името! Елби   15.06.2018 12:45
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   15.06.2018 12:58
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   15.06.2018 14:12
. * * Re: Името, името и пак името! Пиринец   15.06.2018 15:10
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   15.06.2018 16:47
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   15.06.2018 18:09
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   15.06.2018 18:44
. * * Re: Името, името и пак името! Simulant   15.06.2018 22:24
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   16.06.2018 09:27
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   16.06.2018 13:09
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   16.06.2018 13:34
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   16.06.2018 23:32
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   17.06.2018 00:58
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   17.06.2018 01:51
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   17.06.2018 03:43
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   17.06.2018 13:34
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   17.06.2018 15:33
. * * Re: Името, името и пак името! nereza   17.06.2018 16:36
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   19.06.2018 08:58
. * * Re: Името, името и пак името! Елби   19.06.2018 09:14
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   19.06.2018 10:50
. * * Re: Името, името и пак името! Елби   19.06.2018 11:57
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   20.06.2018 20:53
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   21.06.2018 06:43
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   21.06.2018 12:21
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   21.06.2018 16:49
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   23.06.2018 00:29
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   23.06.2018 06:25
. * * Re: Името, името и пак името! Ооо ...   24.06.2018 00:30
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   24.06.2018 04:35
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   24.06.2018 06:24
. * * Re: Името, името и пак името! Пиринец   24.06.2018 12:08
. * * Re: Името, името и пак името! Tanya.   24.06.2018 22:10
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   24.06.2018 23:03
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   04.07.2018 16:02
. * * Re: Името, името и пак името! Tanya.   21.06.2018 17:05
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   16.06.2018 16:13
. * * Re: Името, името и пак името! mk_e_bg   16.06.2018 19:45
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   16.06.2018 20:19
. * * Re: Името, името и пак името! vargo   16.06.2018 21:36
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   16.06.2018 22:45
. * * Re: Името, името и пак името! Simulant   15.06.2018 22:22
. * * Re: Името, името и пак името! Лаф моабет   15.06.2018 23:53
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   15.06.2018 11:07
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   14.06.2018 14:30
. * * Re: Името, името и пак името! GG-BG   14.06.2018 17:49
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   14.06.2018 18:38
. * * Re: Името, името и пак името! Балканец   14.06.2018 18:50
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   14.06.2018 19:12
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   14.06.2018 19:24
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   15.06.2018 05:04
. * * Re: Името, името и пак името! mk_e_bg   15.06.2018 05:21
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   14.06.2018 14:39
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   04.06.2018 10:55
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   04.06.2018 12:09
. * * Re: Името, името и пак името! admiralМодератор   04.06.2018 12:57
. * * Re: Името, името и пак името! Гай Баньо   04.06.2018 13:02
. * * Re: Името, името и пак името! admiralМодератор   04.06.2018 14:07
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   04.06.2018 14:50
. * * Re: Името, името и пак името! Simulant   04.06.2018 21:17
. * * Re: Името, името и пак името! Tanya.   05.06.2018 15:38
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   04.06.2018 18:17
. * * Re: Името, името и пак името! Ооо ...   30.05.2018 01:02
. * * Re: Името, името и пак името! Tanya.   25.05.2018 23:02
. * * Re: Името, името и пак името! Пиринец   24.05.2018 16:34
. * * Re: Името, името и пак името! mk_e_bg   24.05.2018 17:02
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   23.05.2018 00:14
. * * Re: Името, името и пак името! admiralМодератор   23.05.2018 00:24
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   23.05.2018 00:44
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   19.05.2018 01:42
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   19.05.2018 15:35
. * * Re: Името, името и пак името! shturman   23.05.2018 22:11
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   24.05.2018 08:06
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   19.05.2018 21:44
. * * Re: Името, името и пак името! Бяло Конче   20.05.2018 14:41
. * * Re: Името, името и пак името! Негатор   20.05.2018 15:29
. * * Re: Името, името и пак името! Tanya.   26.05.2018 09:51

Допълнителна информация
0 регистрирани и 46 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  admiral Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 6027

Мнението ти за темата:

Прехвърли се вALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.058 seconds in which 0.003 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.