От: East Coast
Re: България - екстра за живот
#3446956 - 26.09.2018 21:35
Отговори
Цитирай
Цитат: ....Аз се върнах преди две седмици. Мисля, че има промяна в сферата на обслужването с положителен знак. Метрото ще има станция почти до нас, Красно село, кога ще бъде готова, май не се знае.
Хората са напрегнати и не трябва много, за да стане разправия/скандал. Станах неволен свидетел на няколко случая. Шофирането е много агресивно. Приятна изненада беше, че масово шофьорите спират на пешеходни пътеки и отговарят с махване на благодарните пешеходци (визирам себе си) Пешеходците, лоша работа, не остават по-назад в агресивността си, пресичат където и когато им скимне. Доста стресиращо за шофьорите. Като цяло, правилото "Абе, те на мен ли ще ми кажат" сякаш важи в пълна сила, всеки се чувства важен и посвоему недосегаем.
В София има контейнери за разделно изхвърляне на отпадъците, нямам идея, дали се ползват по предназначение. Наличието им, ми направи хубаво впечатление, иначе е мръсно, промяна в това отношение няма.
Закачам се за теб Надин. Пратихме детенце в България за през лятото, да се порадват бабите... Та нейните впечатления бяха, че може да ходят с баба й на всякъде пеша, има доста обществени, добре подържани, детски площадки и храната е много вкусна! Като ходихме да я вземем ми вика: Не пресичай мамо, тук колите не спират
Хората в полицията бяха много любезни и отзивчиви. Друг беше случаят със персонала в хранителните магазини. Едно такова отбранително отношение, защитно..не мода да го разбера. Да съм ги редизвикала, не съм. Аз съм много,много положителен и усмихнат човек
Отношението на децата към учителите, на учителите към децата, подрастващото поколение, все още много бездомни страдащи животни на улиците ...
Инфраструктората може и да се е променила, но манталитета си е все същия