burjavela
старо куче

От: Philadelphia, PA
|
Re: В името на децата
#3447347 - 02.10.2018 20:22
|
|
|
Учудващо е, че такава хубава тема е стигнала само до 8 страници, а теми за коли и политика надминават 100 Въпросът е релевантен както когато е пусната темата, така и днес.
Цитат:
За постигането на нещо и прилагането му в Европа. Ако имаш предвид, че който успее в Щатите, може да успее и в Европа - съгласна съм. Но иначе не виждам защо ще градя тук живот, ще постигна нещо и после ще искам да започвам да се доказвам отново, само и само да бъда в Европа.
Защо мислиш, че като трябва да се докажеш в нещо (което трае обикновенно 6 месеца до година) е стъпка назад? Ти си започнала в САЩ примерно от ниско ниво (интърн), работила си 10-15-20 години и си се издигнала - предлагат ти работа някъде в Европа където ще ръководиш цял отдел от хора. Отиваш и в началото да - ще трябва да се докажеш като лидер, но това пък ще доведе до израстване в професионално отношение и ново предизвикателство за теб самата.
Цитат:
Определено е добре за децата откъм образование!От всичките ни познати сънародници,мога да дам само положителни примери за реализирали се деца в колежи и универитети!Подкрепям мнението че това са съвсем реално постижими цели.Искам да споделя обаче и другата страна на медала-тези деца не забравяйте че ги лишаваме от нещо съвсем човешко!Дядовци ,баби,роднини,приятели,връстници,с който детсвото и юношеството им никога няма да е същото!Добре е да знаете,че това е всъщност цената,която децата ни плащат тук,но според мен си струва.Подкрепям и мнението,че оправдание,,заради децата" не бива да има.Ако родителите нямат амбицията за по-добър живот и стандарт като цяло....по-добре да си седят в България.Умни деца и там успяват
Пешо набара мекото на темата и е съм съгласен с него за почти всичко!
|
|