Цитат: Нямате си на идея с колко хора съм си говорил и си нямат грам идея за какво става въпрос по темата
Ако си дребна риба не те търсят. Имам колежка (чиста американка от ферма в Охайо - ходила 10г с трактор на училище) която е тук от 20г и не е подавала никога, а си пътува редовно. Когато си е подновила паспорта в посолството попитала какво може да направи - казали й да пише на ИРС и те щели да й сметнат всичко, и да я глобят "ако изобщо има глоба". Но за такива будали като нас дето плащат европейски данъци няма особен риск да дължим пари така че остава само глобата.
Искам да кажа че ако се прибереш мирно и тихо в БГ и не правиш някакви големи пари и не подаваш нищо - може да ти се размине само с някаква малка глоба някой ден като си потърсиш пенсията. Никой няма да ти вземе паспорта, да те арестува на влизане етц етц Неподаването на декларация не е престъпление - неплащането на пари които дължиш вече е друго нещо.
-------------------- Написаното по-горе отразява единствено и само личното ми мнение. Всяко Ваше действие произтичащо от него, е изцяло на Ваша отговорност.