Цецо
ПИЧ

От: Карлово, BG
|
Re: Драцена
#491847 - 28.10.2004 17:27
|
|
|
Не си и длъжна да си съгласна с мен. Което пък мен изобщо не ме обижда. 7 - 8 е голяма бройка за една саксия. Ако са големи, а цветето е с нежни корени, в такова тясно място те просто увреждат корените. Не казвам, че са полезни, в смисъл "пускайте си дъждовни червеи в саксиите". Но не са вредни. В саксията на фикуса ми вече не знам колко са. И нищо му няма. Твоето цвете го е спасило това, че си попарила пръстта. По този начин си изтребила вредните гадинки. За това ти казах, че си ползвала заразена пръст - направо от градината. За пресаждане на нежни и екзотични цветя, които не са "свикнали" с фауната в нашата родна почва (още повече че са отгледани в почти стерилни условия) задължително трябва да се ползва обеззаразена пръст. Попарването с вряла вода е един от начините за обеззаразяване. По-лесният начин е да си купиш от цветарски магазин (и там продават ментета). В твоя случай най-вероятно са били дребни, почти микроскопични ларви. Те също са червейчета. Хранят се с власинките на корените, чрез които растението смуче влага от почвата. А драцената определено "не може да плува". Пробвал съм я. Удави се като бълха.
-------------------- Биват прочути и забранени. Те са измислили дясно и ляво
и мислят петото измерение. Непримирими към бог и дявол.
|
|