Командировай го в някое помещение, където да е по възможност сам и на спокойствие, дори леко затъмнено - стая за гости или нещо такова. Поважно ми се струва да опиташ, не да опиташ ами направо да спреш да му се притесняваш, дори да му се ядосаш ако ти се види нужно - инак все ще се изкушава да си те "върти на малкия си пръст" дето казват. Слушай тебе си!, не нас - в твоя дом, стопанката си ти ... ако ти е пък по-"по сърце" да го поставиш на входа или в градината - беше споменала, че при вашия климат е възможно, ами и това направи. Ако си решила, че мястото му е там, където е сега ... мисля, че си права да понамалиш грижите - да поливаш по-рядко ми се вижда разумно,ако не го пулверизираш известно време най-много прах по листата му да се посъбере, който да му е своеобразна защита за известно време докато се успокои и адаптира. Какъвто е и голям красавец, сигурно доста и дълго е глезен, сигурно е и голям чувствителник, сега само съответно време ви е нужно(и търпение) - ами време имате . Всички бенджита губят листа - както птиците перата си, нее му се шашкай!
|