Другата страна на творчеството
#1403042 - 30.08.2006 16:17
Отговори
Цитирай
Публикувам може би от година вече стиховете си в един от най-добрите литературни сайтове. Днес ми е малко странно. На заглавната страница заедно с моите две най-нови творби, откривам поредицата от разкази, озаглавена със звучното име "Пръдня на вятъра". Прочетена беше поне 3 пъти повече от моите неща, имаше и доста коментари и оценки.
Сега аз какъв извод да си направя? 1. Творчеството ми не е атрактивно и не грабва от първия поглед. 2. Някой преди мен вече е овладял проблема с намирането на подходящо заглавие, за мен все ми е трудно. 3. Това ли е хита в съвременната литература - героите да са с имена като Мишу и Елиту?
Най-вече ме интересува дали читателите масово са почитатели на такъв вид изкуство. Не коментирам качествата. Просто явно четящите и ценящите поезия са вече на изчезване, така почвам да си мисля.
Всички чакат с нетърпение продължението на "Пръдня"-та. И всъщност заглавието идва от репликата на главната героиня: "Ще се омъжа за този, който ми докаже, че любовта не е пръдня на вятъра!".