Защо мълчите дами и господа! Според мен,/доколкото го познавах Аврам/за него не важаха измишльотини от рода :"За мъртвите само добро или нищо!". Той си казваше точно това,което считаше ,че трябва да каже и не му пукаше какво ще кажат другите.И винаги беше прав! Обръщението "Паяци" беше само негово и казвано винаги,къде- то трябва.И тези,които четат ХуЛите и по-точно мненията на Валери Станков нека се замислят защо трябва Аврам да се чете./Не знам дали точно цитирам,но Валери да извинява./ И така дами и господа,говорете затова,което Аврам Аврамов е написал.Не се страхувайте!
Притча
Откакто се родих,едно и също денонощно ми нашепват- да бъда търпелив и глух,да не залитам като здрача. Но знаете ли как дъхът ми ненадейно , истерично секва, когато ме съветват в друга орбита да не прескачам. Защо сте винаги безкрайно тягостни към мен? Защо подмамвате съня ми с нераждаемите клюки? Истина е , че съм самонадеян,любопитен оксижен, впил се в безразсъдно в костеливата,суетна скука. Може да съм странен, непохватен и чапат. Мога да преглъщам сухи залъци и хули. Но не мога да понасям лакомия кръговрат, осигурил безсмъртие на червендалестите нули. И нека от сега нататък бъдеме наясно. Пазете се от мене,но не ме щадете! Заобикаляйте ме като куче бясно и в битието ми старателно ровете. Вглеждайте се стръвно с трепетно очакване в непослушния ми пулс, в нехайните ми гънки мозъчни.Но знайте,че след мойто изпращяване ще се превиете като урочасани и ялови издънки. Дори и милостивото небе ще започне да ви ненавижда, ще ви подмине с пренебрежение пръстта. Защото,който сянката си в себе си неистово зазижда, не може незабелязано да надхитри смъртта. И ще се впият нощите във нежните ви кожи. И ще ви прелъсти към дъното на Лета една светкавица въпрос: - Нима не знаехте,че не възкръсва този, който обвинява в несъобразителност Христос?
|