Въпроси от нелегален имигрант
#3388153 - 02.02.2017 06:16
Отговори
Цитирай
Здравейте, ще помоля за съвет от ваша страна след като прочетете какъв ми е случая, знам че не съм действал по правилата и доста съм сгрешил, но се надявам по-скоро да си оправя кашата и да се легализирам. Та така... останах след J1 виза да работя в Америка. Докато бях в статут си пуснах документи за туристическа виза и взех за 4 месеца, след нея не съм и опитвал за 2-ра или нещо друго. Направих си фалшиви зелена карта и ССН с които да работя на места на които не правят E-verify. Мисля, че беше голяма грешка да започвам да работя с фалшив ССН, а не с моят си. Можеше просто да използвам истинският ми ССН и фалшивата ЗК за да ме наемат на работа, но избрах да работя на фалшив защото ми беше казано, че е по-добре защото не могат да те засекат, че работиш на твоят си ССН. И така започнах работа на две места. След тях работех на 2 други и така 1 година вече работя на фалшивия ССН. Сега някои от работодателите ми пращаха W2 за таксите и не знам какво да правя с тях. Искам да се легализирам чрез брак с Американка, но преди това искам да си оправя таксите и да бъда редовен в това отношение. Имам доста въпроси... 1. Според вас добре ли направих, че си извадих фалшива зелена карта и я давах на работодателя ми за да започна работа ? 2. Какво е най-удачно да се направи по случая с фалшивия ССН. От всеки пей чек ми се взимат данъци, те си отиват в държавата нали ? В кой случай всъщност ти трябва да плащаш на държавата пари, след като си изкарал над определена сума пари ли ? И колко е тази сума ? 3. Дали е възможно хората дето са го правили този ССН да са улучили всъщност ССН на някой реален човек, сигурно щях да съм разбрал за това през тази една година ? 4. Ясно е че целият случай е за адвокат, кой бихте ми препоръчали ?